Sewall Street

This project was fascinating, fun, and challenging.  A decrepit wood framed Victorian home was gutted, reinforced, lifted off its failing stone foundations, and temporarily moved to another part of the site.  A new cast-in-place concrete foundation was poured, overlapping with the original building footprint, and the Victorian was place back on the new foundation.  The foundation was then extended and 3-1/2 floors of new wood-frame construction including enclosed parking was created.  For the Victorian framing, structural plans were created before gutting and then we made continuous field modifications to the design as structural elements were exposed for inspection.  Getting this project to come together was an exercise in coordination between engineer, architect, and builder.  

  • Peter Quinn Architects